Energiasijoittajaa hymyilyttää, kun kuluttaja kiroaa bensapumpulla

Energiasektori on laahannut kokonaisuutena alamaissa viime vuosikymmenen aikana. Öljy-yhtiöt ovat tyypillinen esimerkki sijoittajien ylireagoimisesta vihreän energian mahdollisuuksiin. On totta, että öljyn käyttö tulee vähenemään jossain vaiheessa, mutta se hetki ei ole todellakaan vielä lähelläkään. Päin vastoin analyytikot ovat arvioineet, että öljynkulutus kasvaa maailmassa vielä pitkään.

Diamondback on texaslainen öljy- ja maakaasuyritys. Yritys lisättiin salkkuun ensimmäistä kertaa koronaromahduksen aikoihin 3/20. FANG maksaa omistajilleen vaatimattomalta kuulostava 1,9 %. On kuitenkin huomioitavaa, että osinko ja osingonkasvu ovat todella vakaalla pohjalla Payout Ration ollessa vain 19%. Koronaromahduksen aikoihin yhtiötä pääsi ostamaan 8% osinkoprosentilla!

Viime aikojen uutiset energiasektorin hinnankorotuspaineista ja toimitusongelmista euroopassa ovat olleet omiaan nostamaan koko energiasektorin arvostusta. Lisäksi öljyntuottajamaat ovat päässeet paremmin sopuun öljykiintiöistä muutaman vuoden takaiseen verrattuna.

FANG:in P/E- luku on kuitenkin edelleenkin vain 9,27.
Analyytikkojen tavoitehinta on 114$ tällä hetkellä, joten nousuvaraa on näkyvissä jonkin verran. Energiasektorin kanssa täytyy kuitenkin pysyä maltillisena ja muistaa hyvä hajautus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *