Altria on yksi osinkosalkkumme runkopilareista. Ensi vuonna 200 vuotta täyttävä yhtiö on maksanut joka vuosi korottuvaa osinkoa jo 52 vuoden ajan.

Altria löysi tiensä osakesalkkuumme ensimmäisen kerran vuonna 2014. Yhtiö on erityisesti eläkeläissijoittajien suosiossa mahtavan osinkonsa ansiosta. Tupakkateollisuus kamppailee maailmanlaajuisesti saman ongelman kanssa. Ihmisten tupakointi vähenee erityisesti länsimaisissa sivistysvaltioissa. Tämä ei kuitenkaan koske ainakaan vielä koko maailmaa. Lisäksi tupakkateollisuus on alkanut kehittää voimakkaasti erilaisia vaihtoehtotuotteita tupakalle. Itse asiassa Altrian businekseen kuuluu myös enenevissä määrin viinit ja shamppanjat. En usko, että next generation luopuu nautintoaineiden käytöstä kokonaan.

Pidämme Altriaa pitkässä salkussa ainakin kymmenen vuoden perspektiivillä. On mahdollista, että osinkoputki tulee katkeamaan jossain kohtaa ja osinkoa leikataan, koska osingon payout-ratio on yli 100% tänäkin vuonna. Tässä tilanteessa edessä olisi myös pörssikurssin laskeminen ainakin hetkellisesti.

Yhtiön profiili


Richmond, Virginia
United States
http://www.altria.com

Sektori: Kuluttajatuotteet
Toimiala: Tupakkateollisuus
Työntekijöitä: 7,100
Perustettu: 1822

Altrian osakekurssi on edelleen verrattain alhaalla. Yhtiön pitkän ajan näkymät ovat epäselvät.
Koronaromahduksen aikoihin ja jälkeen Altriaa on päässyt ostamaan huimalla osinkoprosentilla.
Osinkojen kasvua on jatkunut tasaisesti jo 52 vuoden ajan.