Simon on kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut korkeatasoisten ja erinomaisella sijainnilla sijaitsevien ostoskeskusten hankintaan. Simon on markkinan suurin vastaavan toimialan yhtiö. Seuraavana tulee Realty Income (O), jonka arvo on puolet Simonin arvosta.

IW osti Simonin salkkuun elokuussa 2019. Markkina oli reagoinut jo pitkään ihmisten ostoskäyttäytymisen muutoksella, kun nettikauppa valtaa alaa perinteisiltä ostareilta. Simon on kuitenkin poikkeuksellisen hyvin asemoitunut tähän muutokseen. Kiinteistöt eivät sijaitse missään syrjäkylillä, vaan suurkaupunkien parhailla paikoilla. Jo ennen markkinoiden koronaromahdusta Simon oli aloittanut hallitun muutoksen ostoskeskuspalveluissa. Ravintolamaailmat, erilaiset viihdekeskukset ja palveluformaatit valtaavat alaa perinteiseltä “kivijalalta”. Laatumerkkikaupat ovat myös edelleen voimissaan.

Koronaromahdus oli Simonille tietenkin täyttä myrkkyä. Ostoskeskukset hiljenivät ja kurssi romahti. Simon oli maksanut erittäin maukasta osinkoa ja nyt se oli vaarassa. Simonin talous oli ja on erittäin vahvalla pohjalla. Taseessa on puskuria vaikka muille jakaa, tai ehkä mieluummin, muiden pienempien tekijöiden nielaisemiseksi. Simon on saanut korona-aikanakin hämmentävän hyvin vuokrat vuokralaisiltaan. Muutamia ketjuja on kaatunut, joiden tilalle on löytynyt uusia vuokralaisia.

Simon on noussut salkun suurimmaksi osakkeeksi, kun sitä tankattiin useampaan kertaan 50-60$ hinnoilla. Markkina pelkäsi Simonin osingonleikkausta. Osinkoa leikattiinkin, mutta huomattavasti pelättyä vähemmän( 8,3$ => 6$) . Jäljelle jäi maukas 10% osinko laatuyhtiöltä.
Markkina on löytänyt koronaelvytyksen myötä luottamuksen Simoniin takaisin. Kaikki salkkurajat sanovat, että Simonia pitäisi keventää mallisalkussamme, mutta osinko ja yhtiön kasvunäkymät ovat edelleen niin maukkaat, ettei yhdenkään osakkeen myyminen tunnu oikealta. Jatkamme kiinteistökuninkaan matkassa hyvillä mielin. Vaikka tähän syksyyn tulisi pieni markkinadroppi Simonin ja pörssin osalta, niin emme ole silti ihan heti lisäämässä Simonia salkkuun.

Tämän hetkinen tavoitehinta on sijoitusanalyytikkojen mukaan 152$. Mikäli kaipaat portfolioon hajautettuja kiinteistösijoituksia, niin suosittelemme lämpimästi Simonia.

Seeking Alpha sivustolla Brad Thomas ja Dividend Sensei seuraavat SPG:n tapahtumia hyvin tarkkaan ja käyvät säännöllisesti tapaamassa yhtiön ylintä johtoa näkymiä utelemassa.

Yhtiön profiili


Indianapolis, IN
United States
http://www.simon.com

Sektori: Kiinteistöt REIT
Toimiala: REIT—Jälleenmyynti, ostoskeskukset jne.
Työntekijöitä: 2,850
Perustettu 1960

SPG on kiinteistösijoitusrahasto, joka omistaa korkeatasoisia ostoskeskuksia, ravintolamaailmoja, viihdekeskuksia ja sekatavarataloja.
Kiinteistöt sijaitsevat eri puolilla Pohjois -Amerikkaa, Eurooppaa ja Aasiaa tarjoten kokoontumispaikkoja miljoonille ihmisille päivittäin ja tuottaen miljardeja vuosittaista myyntiä.